Kategorier
Pyssel

Betong.

Det här med betonggjutning känns kanske inte som ett helt fräscht och nytt påhitt men det är fortfarande roligt och lätt så här kommer det!

Betongen blandas med vatten och att få till rätt konsistens kan vara lurigt men många menar att den ska vara som gröt. Betongen dammar lite och det ska man inte andas in, dessutom kan det vara bra att ha plasthandskar på händerna.

Man kan gjuta i nästan vilken form som helst. Jag tycker att plastformar som man inte är så rädd om blir bra. Innan man häller i betongen kan man smörja med lite matolja så lossnar formen lättare. När man hällt i betong i sin form är det lämpligt att slå den försiktigt mot ett hårt underlag jättemånga gånger. Då försvinner eventuella luftbubblor. Sen kan man till exempel sätta ner ett värmeljus och det kan vara bra att vicka och vrida på ljuset när betongen ”stelnat” lite så att värmeljushålet blir större.

Betongen ska ju inte torka utan ”brinna” så man kan behöva spreja på lite vatten om det ser ut att torka för fort. Efter ett dygn eller kanske mer om det är större grejer så kan man börja ta bort formarna.

Sen är det ju liksom klart.. Plastmuggarna knycklade jag till lite (efter att jag hällt i betongen och slagit bort bubblorna) eftersom det blir en smårolig effekt. 

Betong är ju ett så hårt och stelt material tycker jag att det är snyggt att lägga i några fina porslinsbitar. Trevlig kontrast liksom va!

Utrymmet i botten på koppen blev för litet för att ställa värmeljuset på så därför hamnade det högre upp. Kanske inte helt brandsäkert men man kan ju sätta nån blomma eller nåt annat kul där om man känner för det istället.

Ett svar på ”Betong.”

Stängt för kommentering.