Kategorier
DIY

Rita på muggar

Ja, jag vet inte hur många gånger jag har lagt upp egenritat porslin här men nu är det dags igen! Jag la upp en bild på muggarna på Instagram för att ta reda på vilken som folk tyckte var den finaste. Jag tänkte eventuellt sälja dem på något sätt och ville då veta om jag skulle rita mer av någon sort. Alla tyckte ganska olika så det var svårt att utläsa något resultat av undersökningen. Men muggen som jag kallar Stickat och Diamantmuggen fick flest röster tätt följt av Fjädrar. Om det blir någon försäljning eller inte återstår att se. Under tiden kan ni ju rita egna.

muggcollage

För att göra en sån här cirkel gjorde jag först en schablon i papper. Sen ritade jag runt den med en tunn whiteboardpenna. I cirkeln gjorde jag några streck kors och tvärs och som ni kan se så är de inte spikraka, jag kör på känsla. Sen var det bara att fylla på med streck och prickar i olika former. Prova, det är kul!

Lite stadig på handen måste man nog vara och det kan krävas lite träning men annars är det inte så svårt! En sak som är bra med porslinspenna är att den är lätt att tvätta bort om man gjort fel. Därför kan man lätt testa sig fram tills man är nöjd. Jag har köpt min porslinspenna på Panduro den är rätt bra men är lite för tjock tycker jag. Make and create har en tunnare om man är sugen på det.

muggar-7

Sen ska de torka i fyra timmar och efter det är det ugnsdags. Typ 160 grader i 90 minuter.

muggar-12

Och här är då hela gänget. Färdiggräddade och klara!