Kategorier
DIY

Mobilfodral i skinn

Skinn har ju en rätt så skön känsla. Och så tycker jag att det är snyggt också.
Här kommer ett icke-veganskt projekt:

mobilfodral-1

Man behöver alltså skinn. Själv har jag använt mig av en genuin gammal 90-talssoffa. Lämpligtvis så klipper man ut en bit som är ca. 35 cm lång och ca. 8,5 cm bred om man har en iphone 5 med skal. Sen viker man skinnbiten runt telefonen på längden så att ena kortsidan ligger kant i kant med översta kanten på telefonen. Och den andra kortsidan går över telefonen som ett lock.

mobilfodral

Sen syr man ihop kanterna och jag använde langettstygn eftersom det är lätt, går fort och är snyggt. Det skinnet som jag använde var så tunt att det gick att sy direkt med en vanlig nål. Om man har tjockare skinn kan man behöva göra hål innan.

mobilfodral-2

För att locket ska kunna stängas sydde jag fast en rem som jag fäste på ena sidan. På locket klippte jag av hörnen så att de blev rundade och så gjorde jag langettstygn även där, men det är bara för prydnads skull.

mobilfodral-4Och här kan man faktiskt skymta hur soffan såg ut. Jag har alltså använt skinnets insida utåt. När allt var färdigsytt smörjde jag in skinnet med något slags skofett. Då fick det en helt annan färg (jämför steg för steg-bilder och färdigt resultat) och blev snyggare.