Kategorier
mat

Pulled beef.

Ja, alltså Pulled pork känns ju lite gammalt och gjort. Det var tydligen en av de mest sökta sakerna på google förra året. Pulled beef däremot är något helt annat!

Njae, inte direkt. Ganska likt faktiskt. Jag kan i alla fall rekommendera att laga saker länge i en gryta i en ugn. Mycket tid men lite jobb.

Pulled beef
Jag använde högrev men man skulle också kunna använda fransyska. Tänk på att köpa bra kött bara! Bor man i Karlstadstrakten kan jag rekommendera eminenta Lönngården.  
   Man kan lätt googla fram ett recept på detta. Men jag brukar bara slänga ner lite grejer i en gryta. Något rökigt (chipotle), salt, lök och kanske en nypa socker om det inte redan finns i någon sås man häller i. Och sen är det liksom bara att ställa in i ugnen och vänta, länge. 

Guacamole
En av sakerna jag gillar med guacamole är du väljer inte när den ska göras. Den väljer dig. När avokadon väl är mogen gäller det att agera snabbt vilket betyder att det kan bli festlig guacamole på en tisdag. Mosa inte avokadon för mycket och blanda inte i någon crème fraîche så ska du se att det löser sig.

Till det här kan man ju äta valfria grönsaker om man vill och kanske något trevligt bröd om man gillar sånt.