Kategorier
DIY

Påskägg.

Påskpyssel alltså. Det är nog ändå dags nu! Här kommer ett förslag på hur man göra om gamla tråkiga pappersägg.

Jag införskaffade ett gäng såna här ägg för ett tag sen och tänkte att de här blir ju perfekta att göra något kul med. Och nu är det gjort! Blev riktigt bra som jag ju får säga själv.

Först grundmålade jag några av äggen vita. Just det här ägget kände för att bli blommigt så jag klippte ut blommor ur olika tidningar och penslade på med lim. Decoupage helt enkelt.

Det här ägget gjorde jag på samma sätt som lampan av böcker. Jag klippte alltså ut runda papperslappar och limmade fast med limpistol. Den delen av lapparna som stack ut över kanten skar jag bort när allt var klart. 

För att få det hela att hålla ihop bättre satte jag tejp runt båda halvornas kanter. Det här ägget blev ganska likt ett Game of throneskt drakägg tycker jag. Fast med serietidningar.

När jag var färdig med det blommiga ägget och hade klistrat på ett antal blommor kände jag att det var något som fattades. Guldspray!

Med de här äggen ville jag efterlikna riktiga fläckiga fågelägg. Det gick sådär. Kanske blev det mer likt dinosaurieägg. Först grundmålade jag och sen målade jag ett turkost och det andra rosa och orange. Fläckarna gjorde jag med svart sprayfärg. För att det det inte ska komma för mycket färg så kan man trycka jättelöst så kommer det fläckvis. Och såklart guldfärg.

Det här ägget blev jag nog mest nöjd med. Det är öar klippta ur ett sjökort som jag limmat fast. Sen sprayade jag med guldfärg! Allt blir bättre med guldfärg.

Här är hela gänget (utom drakägget). Lite roligare än gula gnagare och fjäderfän kan jag tycka. 

Vill man göra något som går fortare kan man ju göra ägget enfärgat med pensel eller sprayfärg. Ett ytterst rekommendabelt påskpyssel!

2 svar på ”Påskägg.”

Stängt för kommentering.