Kategorier
Pyssel

Presentpåsar.

Jag fortsätter lite på samma tema som i paketinpackningsinlägget. Nu blev det presentpåsar av Gudrun Sjöden-katalogen och av golvpapp. Kanske passar bra att ge bort på Alla hjärtans dag om man inte tycker att det är lite väl cheesy förstås.. 🙂

Först måste (nej, man måste ju inte men det underlättar) man ha en mall. Finns skitmånga, jag använde den här och skrev ut. Sen tog jag en lämplig sida ur en katalog, ritade av mallen, klippte ut och vek längs linjerna.

På framsidan ville jag ha ett litet fönster så jag klippte ut ett hjärta, limmade på och skar ut så att det fanns en liten ram kvar. På baksidan limmade jag fast en liten bit cellofan som var stor nog för att täcka hjärt-fönstret.

Sen vek jag ihop och fäste med dubbelhäftande tejp, det var lättast tyckte jag. Man kan såklart använda lim men då måste man hålla ihop det hela i väntan på att det ska torka. Med tejp sitter det bra direkt.

Sen kan man ju fylla påsarna med vad som helst, småkakor eller gammalt godis som bara ligger och skräpar i en burk.Kakorna är så kallade schackrutor och här kommer receptet:


ca.45 kakor
1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 krm bakpulver
100g smör
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao


Mät upp socker, mjöl, potatismjöl och bakpulver i en matberedare, blanda och ha sen i smöret, kör maskinen tills det är en deg (om den känns för smulig kan man ha i litelite vatten).
Dela degen i två lika stora delar och ha kakao i den ena och vaniljsocker i den andra.
För att göra schackrutor rullar man ut två bruna längder, två vita längder och lägger en vit längd på en brun och tvärtom. Sen trycker man ihop längderna och ställer kallt i 30 minuter.
För att göra hjärtan så tar man en vit längd plattar ut den och rullar runt en brun längd. Sen delar man på mitten och lägger de två delarna bredvid varandra, trycker ihop och låter stå kallt.
Skär sedan upp alla kakor och lägg på plåt. För att få till hjärtformen nyper man till de två runda bitarna till önskad form. 
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 7-10 min. 
(Antagligen var beskrivningen på hjärt-kakorna helt obegriplig, men skitsamma, kolla på bilden och improvisera 🙂