Kategorier
DIY textil

Kuddar.

Jag gillar verkligen akvarell. Även om man håller i penseln så vet man aldrig hur resultatet blir, det får man se när det torkat. I det här blogginlägget fick jag idén till att man ju lika gärna kan använda akvarellteknik på tyg. Det liknar batik en hel del och det var väldigt kul att göra!

Först sprayade jag tyget med vatten och lät det torka lite grann. Sen blandade jag svart och blå textilfärg och gjorde ett mönster med penseln. När det torkat helt fixerade jag färgen med strykjärn i ca. fem minuter så att den håller i tvätt. (Jag såg nu efteråt att man ska stryka på tygets avigsida. Men det verkade ju funka ändå.)

Sen sydde jag kuddfodral av tygen. Det blev tyvärr lite för stora fodral så jag får leta upp större kuddar eller göra fodralen mindre tror jag.

Jag gjorde några olika varianter av målningar. Den längst fram målade jag i flera omgångar, när den torkat helt skvätte jag på lite färg som inte flöt ut alls. Den randiga är gjord hängande, först sprayade jag den med lite vatten och målade horisontella streck som flöt ut och rann nedåt.

Detta måste jag nog göra igen för jag kände att det krävs lite övning för att veta hur blött tyget ska vara och hur man ska måla på färg. Men kul var det!

3 svar på ”Kuddar.”

Stängt för kommentering.