Kategorier
DIY itsFriDIY

Domino med stenar

STARKT inspirerad av TheHouseThatLarsBuilt gjorde jag ett domino-spel av stenar. Lätt!

domino

Först plockar man stenar. 28 stycken behövs men plocka några extra så att det finns utrymme för borttappning och felmålning. Stenarna ska ha sju färger varav en är blank, således behövs sex färger. Eftersom jag är en sån som inte planerar utan bara gör av det jag har hemma så använde jag nån billig gouache-färg. Funkade jättebra ju! Men innan jag går ut och spelar domino i regnet så får jag nog lacka dem. Ta en vattenfast färg direkt om du vet med dig att du vill använda dem ute.

domino-5

Målandet är ganska okomplicerat förutom att det är svårt att hålla reda på om man målat alla kombinationer eller inte. Det löser man lätt genom att först skriva upp alla varianter och sen stryka från listan (jag gjorde visserligen fel ändå). Om man är lite smart så målar man t.ex. alla vita partier först, sen alla röda och så vidare, det blir mindre penseltvätt på så vis.

domino-4

domino-2

Domino kan man säkert spela på massa olika vis men ofta går det ut på att försöka placera ut sina tilldelade brickor genom att para ihop med redan utlagd färg och att först bli av med alla brickor.