Kategorier
DIY

Betong del 2.

Innan man börjar gjuta med betong så kan det vara lämpligt att fixa roliga formar. 

På den här bloggen såg jag idén med att göra diamanter. ”Bara” att skriva ut, klippa ut och tejpa ihop. 

Ungefär så här tråkigt såg det ut innan det var klart. Jag tryckte ner ljushållare i betongen och använde stenar som tyngder eftersom jag tycker att de brukar flyta upp lite grann.

Jag ska helt ärligt säga att den här formen inte var helt lätt att göra. Jag hade ingen plan innan jag började utan klippte ut bit för bit ur en mjölkkartong och tejpade ihop.

Men så här blev den alltså. Jag är väldigt nöjd med resultatet, vilket var tur för den tog en bra stund att göra! Och det här med succulenter som verkar ha tagit över hela bloggvärlden återfinns förstås även här.

Här har jag använt mig av en liknande mjölkpaketsform. När jag hällt i all betong och skakat ur alla bubblor skar jag hål i kartongen och stack i tre kopparrör med muttrar. Lite galen blev den kanske, men rolig!

Här är alltså diamanterna. Jag hade nog inte tänkt att måla dem men de blev tyvärr inte helt bra. Lite för ojämna och bubbliga för att vara fina som de var. Men guldfärgade tycker jag att de blev väldigt lyxiga!

Ofta när man gjuter ljuslyktor kanske man trycker ner ett värmeljus direkt i betongen och gör en form med den. Jag tycker att det ser lite snyggare ut om man faktiskt sätter ner en ljuslykta i betongen, då blir det också en jämnare yta för värmeljuset att stå på.

Här är alltså hela min guldbetongskollektion. Betong är ju lite rustikt och grovt så jag tycker att det passar väldigt bra att blanda med blankt guld och porslin.

Det var alltså del två av betonginläggen. Kanske kommer det en tredje del (om det blir bra) och det innehåller i så fall lite större betongprojekt.