Kategorier
DIY

Betong del 1.

Betong alltså. Kanske är du trött på alla betongprojekt som syns cirka överallt. Jag med egentligen, men jag kan lova att här kommer du inte få se gamla vanliga rabarberblad, hjärtan och andra trädgårdsprydnader (förlåt mamma). Vi gjorde en hel del grejer och i det här inlägget kommer de första små projekten. 

Jag har tidigare gjutit fast en kopp betong, det blev inte helt perfekt så nu försökte jag förbättra idén. Upphängningen löste jag genom att ta en krok, skruvade igenom plastburken och virade ståltråd runt. Ståltråden fungerar som armering. Sen hällde jag i betong, la i koppen och så la jag lite betong i koppen för att hålla ihop det hela. När betongen hade brunnit skar jag upp plastburken från kroken och hela vägen upp så att betongkoppen gick att ta ur.

Och då såg den helt plötsligt ut såhär. 

Den här ljusstaken var väldigt lätt att göra. Jag tog ett mjölkpaket och klippte ut en trekant som blev botten. Sen klippte jag ut tre fyrkanter som blev väggar. Och när allt var väl ihoptejpat var formen färdig. Jag hällde i betongen och skakade och slog på formen så att få bort så mycket luftbubblor som möjligt. Efter det satte jag ner själva ljushållaren. Man kan såklart köpa såna på en hobbyaffär men jag tog stora muttrar istället.

 Så här såg de ut när jag tagit ur dem ur sina formar. 

Men jag som tycker att allt blir bättre med guldspray kunde förstås inte låta bli att använda det även på dessa. Jag maskerade delar av ljusstakarna med tejp för jag ville ju gärna att betongen skulle synas också.

När färgen torkat (vänta alltid längre än du tror) tog jag bort tejpen och de var klara!