Kategorier
Pyssel

Akvarellcupcake.

Jag har ju tänkte mig den här bloggen som någon slags pysslig inspirationssida och jag vet inte om akvarellmålande faller under den kategorin. Eller det kanske det gör? Här kommer de i alla fall!

Okej, akvarell är typ skitsvårt och skitlätt. Svårt för att inget blir som man tänkt och för att det ser ut på ett sätt när man målar och på ett annat sätt när det torkat. Och det är ju också det som gör det lätt för att man kan bara slänga på vatten och färg och så blir det förhoppningsvis bra.

Cupcakes är ett väldigt tacksamt motiv. Blir ofta snyggt liksom.. Dessutom tycker jag att cupcakes ofta är fina men inte så goda. Alltså målar jag hellre cupcakes än bakar dem..

 Och det här med att köpa Grattis-kort, det tycker jag är onödigt.. Även om man inte är så jättebra på att måla så kan man fixa snygga grattis-kort! Man kan till exempel ta ett akvarellpapper i lagom storlek, tejpa fast med maskeringstejp på en skiva, pensla hela ytan med vatten, låta torka lite och sen bara pensla på med lite olika snygga färger. Man kan också skvätta på färg med penseln, då blir det så där gött prickigt. Det svåra är att sluta i tid och inte överarbeta en akvarell tycker jag.
Sen när det har torkat kan man skriva grattis lite snyggt eller skriva ut ”grattis” och ev. annan text i något snyggt typsnitt på datorn och klistra på.

Det verkar för övrigt som om jag fått en del nya läsare. Kul, tycker jag!

Ett svar på ”Akvarellcupcake.”

Stängt för kommentering.