Kategorier
DIY Recept

to DIY for

I den kursen jag läser nu fick vi i uppgift att göra ett magasin. Eller i alla fall några få sidor ur ett magasin. Jag valde namnet ”to DIY for” och magasinet handlar så klart om DIY (do it yourself), hur man gör saker själv. Just det här är tänkt att vara julnumret. Läs och njut!

Uppdaterat: På framsidan står det ju vilka saker magasinet handlar om. Detta är bara exempel och utfyllnad eftersom jag bara skrev om två av sakerna. Bara så ni inte blir besvikna. 🙂

Här nedanför i inlägget finns några bilder som inte fick plats i tidningen. Dessutom recept och instruktioner.


Chokladtryffelns namn kommer från tryffelsvampen eftersom bollarna påminner om dess form. Tryfflarna kan rullas i kakao, nötter, mandel eller vad man vill egentligen. Men snyggast är nog  ändå polkagris.

250 g bra mörk fairtrade-choklad 
1,5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 msk smör
1 nypa salt
polkagris


Hacka chokladen fint. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under blandning. Tillsätt sedan smör och rör lite till. Häll över chokladen i en låda med lock och låt den stelna i kyl i cirka 4 timmar. Krossa polkagrisar i lagom stora bitar. Ta fram chokladtryffeln och rulla bollar. Att använda sked kan underlätta. Rulla sedan bollarna i polkagriskross. Förvara i burk med lock i kylskåp.

Lägger man chokladtryfflarna i en fin burk och knyter ett band runt blir det en perfekt gå bort-present eller kanske en julklapp? Eller så äter man upp dem själv. Det är lätt hänt.


En adventsstjärna behöver inte vara så traditionell. Gör en naturlig variant istället.

Leta upp sex pinnar. Lägg tre pinnar i formen av en triangel. Surra ihop ändarna med ett snöre. Gör en likadan triangel med de tre andra pinnarna. 

Lägg trianglarna på varandra så att de bildar en stjärna. Knyt ihop på några ställen så att stjärnan sitter ihop. 


Om man vill så knyter man ett snöre i toppen på stjärnan så att den kan hängas upp. Efter det är det lämpligt att vira in stjärnan i en ljusslinga. Till sist är den klar för upphängning.

Det var allt. Så få sidor men ändå så mycket jobb. Kul var det i alla fall!


3 svar på ”to DIY for”

Stängt för kommentering.