Kategorier
Recept

Tårtor.

Jag gjorde ett gäng tårtor till ett kalas och här kommer några recept, eller i alla fall länkar till recept och instruktioner.

En av tårtorna var den här marängtårtan. Alltid ett säkert kort liksom!

Det här är en marsipantårta med hallonmousse och vit choklad. Tårtan är spacklad med marängsmörkräm efter detta recept och den var lite knepig att göra men väldigt lätt att använda när den väl var klar. Och det är lämpligt att använda osaltat smör, det smakar bättre då. Sen spacklade jag tårtan upp och ner enligt dessa instruktioner och det funkade väldigt bra! 

Det här är en chokladtårta som egentligen ska innehålla massor med nötter. Den här varianten är nötfri men orginalreceptet kommer härifrån. Istället för jordnötssmör i frostingen hade jag i extra philadelphiaost, smält choklad, lite extra kakao och kaffe. En sats av receptet räcker till en långpanna som man sen kan dela i två delar och lägga på varann. Det blir alltså en tårta med två lager istället för tre. Om man inte vill garnera med nötter kan man lägga på lite vad som helst. Jag tog mini-marshmallows, röda cocktailbär, godis och lite kiwi.

2 svar på ”Tårtor.”

Stängt för kommentering.