Kategorier
Övrigt

Tårta.

Det är inte ofta jag gör en sån här klassisk tårtig tårta. Det är liksom inte läge så ofta men nu slog jag till! Även om den kanske ser rätt okej ut så var det mycket som gick fel under tillverkningen. Därför tänker jag inte lägga ut nåt recept, man vill ju inte att andra ska göra samma misstag, men länkar till några bra recept och instruktioner kommer här.

Johannas tårtor har ett bra recept på tårtbottnar, där finns också instruktion till hur man gör sockerpioner. Jag hade inte riktigt tillgång till de verktyg som man behövde men lite inspiration hur man gjorde fick jag ändå. Och helt utan en plan och tanke på marsipanens färg penslade jag på med lite olika pulver och geléfärger som jag hade.

Innehållet i tårtan bestod av ett chokladlager och ett kolalager. Det låter gott och tanken var att göra en ganska tung och höstig tårta men det blev sådär. Nästa gång kör jag på något fräscht och fruktigt!

Tårtan är spacklad med smörkräm och det gör att marsipanen inte svettas.

Chokladbladen var lätta att göra. Man tar ett tjockt blad, gärna ogiftigt, penslar på smält choklad på bladets undersida och låter det stelna. Sen penslar man på ett lager till som får stelna och eventuellt ett tredje lager. Efter det kan man dra bort bladen. Eftersom jag inte har tempererat chokladen så svettas den och blir lite konstig men man får väl äta fort. Det var det!

2 svar på ”Tårta.”

Stängt för kommentering.