Kategorier
DIY

Svart tavelfärg för porslin.

Jag har letat efter svart tavelfärg för porslin ett tag och nu har jag hittat det!

Jag blev genast sugen på att testa och införskaffade lite glas och porslin på Myrorna.

Bara att rengöra porslinet och måla på. Jag maskerade först med maskeringstejp men det funkade inte alls. Då provade jag med vanlig genomskinlig tejp och det funkade bättre, men inte perfekt. Om man tog bort tejpen innan färgen torkat gick det bra men man behöver ju måla flera lager och då måste ju färgen få torka ordentligt. Lite klurigt alltså. 

Efter att färgen torkat i 24 timmar ska den härdas i ugnen i 30 minuter på 150 grader. På burken står det att färgen är matt men jag tycker att den är jätteblank och därför svår att rita på med tavelkrita. Men med vit penna gick det bättre.