Kategorier
Recept

Polkakaka.

Jag bakade en riktigt bra kaka idag. Man kan säga att det är som en kladdkaka med polkagris i och på. Egentligen tycker jag att det är lite störigt när allt ska smaka choklad och mint hela tiden men den här gillar jag.
2 ägg
2,5 dl socker 
0,5 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g mörk choklad
1 msk kakao
1 dl mjöl
100 g smör
ca. 75 g polkagris
Ugnstemp ca. 175 grader.
Smörj formen med smör och ”bröa” med kakao (man kan såklart använda ströbröd men det är mindre bra tycker  jag.) Hacka eller mortla polkagrisen. Vispa ägg, socker och muscovadosocker. Blanda ner vaniljsocker, salt, mjöl, kakao och smält smör. Smält 100 g choklad och häll i, tillsätt hälften av polkagriskrosset och häll smeten i formen och ställ in i ugnen. Ta ut när kakan är ganska torr i kanten men kladdig i mitten.
Smält resten av chokladen och häll på kakan, häll på resten av polkagrisen innan chokladen har stelnat så stannar den förhoppningsvis kvar där.
Man måste inte använda muscovadosocker, det kan bytas ut mot vanligt socker men jag använder alltid det för det luktar så gott!
Jag mortlade polkagrisen, det var lättast så.

Konsistensen på kakan blev nästan löjligt bra. Det gäller att vara lite modig och ta ut den innan man egentligen tror att den är klar eftersom den stelnar mer efter uttagningen…

2 svar på ”Polkakaka.”

HEJ! Inser att jag har varit bortrest lite för länge när jag inte har hållit mig uppdaterad på din blogg på ett tag…men nu är jag tillbaks på banan igen! Och jag gillar allt jag ser, allt ifrån bröllopstårtor till vimplar! Du är så duktig. Sen kände jag att vi måste ta en loppisrunda snart hörrödu! 🙂 Kram.

Stängt för kommentering.