Kategorier
Okategoriserade

Middag.

Jag och några andra gör en sådan där ”bjuda varandra på middag-grej”, halv åtta-style liksom. Vi har olika teman på våra middagar och när det var min tur var valet ganska lätt.

Lilla huset på prärien. Jag har ju såklart sett tv-serien men framförallt tycker jag att böckerna av Laura Ingalls Wilder är väldigt bra. Men varför jag valde det temat för en middag kanske du undrar? Kolla in de överstrukna rätterna i en av böckerna. I rest my case.

 Jag har till och med bildbevis på allt de dukar fram.

I dukningen hade jag egentligen velat använda emaljtallrikar men eftersom jag inte har några sådana fick det bli diamanttallrikar med finess. Istället för glas använde jag burkar och så klart papperssugrör. Och så hade jag självklart gjort en meny i tidstypisk stil.

Jag fixade några eldar på olika ställen för stämningens skull. Musik kändes också viktigt för att bygga rätt känsla men jag hade dålig koll på amerikansk nybyggarmusik från sent 1800-tal så det fick bli bluegrass (Dolly Parton faktiskt) och det passade riktigt bra!

På väggen hade jag hängt upp lite olika snygga bilder för att dekorera med. Flera av dem är från 1900-talets början så de passade bra in i temat.

Här kommer maten! Förrätten var en Crisp cheese pie och cornbread. Pajen är en mini-västerbottenpaj med smördeg. Receptet jag inspirerades av hittade jag här. Och receptet på majsbröd hittar du här.

Till huvudrätt blev det ett helt gäng olika saker. Jag ville inte kalla det pulled pork men det var ungefär vad det var. Till det, ugnsrostad potatis, karamelliserad rödlök, morot och såklart sås! Lite rusikt så där..

Och efterrätten. Bara den absolut (!) bästa chokladkakan någonsin. Till det halloncoulis (som är som en sås), sirapsrostade nötter och grädde. Egentligen är jag osäker på om de åt choklad i Lilla huset på prärien men kakan är så god att den kvalar in. Konsistensen är inte som någonting annat. OM du ska göra en chokladkaka/kladdkaka eller liknande, gör denna.

Det var den middagen. Jag tyckte allt smakade väldigt bra och inget gick snett. Men bäst av allt var mina exemplariska gäster som följt min strikta dresscode och dök upp i hatt, långkjol, flätor och hängslen!

2 svar på ”Middag.”

Stängt för kommentering.