Kategorier
Okategoriserade

Lista

Foto 2015-02-13 15 20 42Då har jag varit i Falmouth, Cornwall, England i elva dagar och småkritisk som jag är har jag redan hunnit samla på mig några saker som stör mig. Här kommer ett stycke lista:

1.  Kallt inne
Okej. Det här är sen gammalt. Alla säger att det är kallt i brittiska hus och ja, det stämmer. Fortfarande störigt.

2. Bilarna kör på fel sida
Även detta är ju ingen nyhet. Jag tänkte innan jag kom hit att det spelar väl ingen roll. Folk har varnat mig för att titta åt fel håll när man korsar gatan och jag kunde inte förstå hur det kunde vara ett problem. Antingen är det väl fritt från bilar eller så är det inte det. Men det har visat sig att det är mer komplicerat än så. Än så länge har det gått bra…

3. Billjus
Bilarna har inte ljuset tänt när de kör på dagtid och det är ju väldigt irriterande för då ser man ju inte om de kör eller står still. Detta nämnde jag för några nyfunna vänner under en promenad och de kunde inte förstå vad jag menade. -Det är ju ljust, klart att de inte har lyset på. Ok, sant.

4. Kranar
TVÅ kranar vid handfatet. En för varmt vatten och en för kallt. I rest my case.

5. Espresso
Jag gillar inte svagt kaffe. Alltså, verkligen inte. Därför brukar jag beställa espresso. Man får visserligen inte så mycket kaffe men man vet att det i alla fall är starkt. Varje gång jag beställer det känns det som de blir litelite förvånade. Det är störigt. Varför står det med på tavlan om de inte räknar med att någon vill ha det?

6. Linnea
Jag visste inte att jag hade ett svårt namn. Det har jag.

Valfri person: What’s your name?
Jag: Linnea
Valfri person: Lillia?
Jag: No, Linnea with N.
Valfri person: Linnnnnea?
Jag: No, Linneeeeeeea
Valfri person: Do you have a nickname?

Det här scenariot utspelade sig alltså de första 50 gångerna. Nu har jag helt lagt ner att få någon att uttala eeaa-ljudet. Det går inte.

7. Half nine
Jaha. Nej men så smidigt. När är half nine? Halv nio? Inte alls. På grund av att ”past” är för jobbigt att säga skippar man det helt enkelt.

8. Mynt
De har för många olika sorters mynt.

9. Mint
Är det verkligen lämpligt att ha mint i så många olika maträtter?

 

Ja, okej. Lite neggigt kanske att starta Englandsvistelsen med en sådan här lista. Men jag tror jag törs lova att listan med BRA punkter blir mycket längre!

 

 

4 svar på ”Lista”

1: dem veit virkelig ikke hva det vil si å isolere.
4: helt idiotisk!
5: Hehe!
6: studerte sammen med en som heter Audun… Han forsøkte ikke en gang. Han ga seg selv kallenavnet Owen.
10: First floor. Ikke første etasje, men andre!
11. Vegg-til-vegg teppe på bad/toalett! Need I say more? Om du ikke har opplevd dette enda, den dagen du gjør det kommer du til å huske!

Jag fick googla vegg-til-vegg teppe och ja, jag rös till när jag såg vad det var! Jag hoppas att jag aldrig får uppleva den dagen. 🙂

🙂 Underbar lista med roliga iakttagelser! En fråga : tycker du att det är skräpigt och att hundarna är överallt?

Tack! Ja, det är verkligen skräpigt. Speciellt i huset där jag bor. De har nog inte riktigt samma attityd till städning här. Och ja, många många hundar har jag sett! 🙂

Stängt för kommentering.