Kategorier
Recept

Kokosmusslor.

Såna här kokosmusslor har jag aldrig gjort förut men jag kan tänka mig att dom är sjukt praktiska. Man kan ha dem i frysen och ta fram och fylla med vad man har hemma.

1 dl kokos 
200g smör
1 dl socker
1/2 ägg
5 dl vetemjöl


Rosta kokos i ugnen tills dess att det fått lite färg. Blanda smör och socker, tillsätt ägg, kokos och mjöl, arbeta ihop degen och låt den ligga kallt en stund. Tryck ut degen i ca. 50 formar (alltså såna där små metallformar, kanske har man inga egna men de brukar finnas på loppis). Grädda mitt i ugnen i ca. 8 min. Låt kakorna svalna innan de tas ur formarna. Jag tog upp en form i taget och släppte på plåten, då hoppade de ur av sig själva och ingen gick sönder, funkade perfekt! (man kan ju slå på dem med en sked också men hur kul är det?)

Sen fyller man dem med något lämpligt. Det enda lämpliga jag kunde komma på som vi hade hemma var grädde och svartvinbärssylt och det blev väldigt bra. Andra bra fyllningar kan jag tänka mig är något chokladigt och ett hallon, kanske kola av något slag, färska bär, och lemon curd (blandat med vispad grädde) funkar ju alltid!