Kategorier
Recept

Julrester.

Att man har några rester kvar efter jul är ju lätt hänt och de vill man ju gärna använda till något kul. Det ville i alla fall jag och tänkte att saffranspavlova får det bli!
Marängbottnar
3 äggvitor
2 dl socker
halv påse saffran

Blanda äggvita och socker i en helt ren rostfri bunke. Ställ över vattenbad och vispa för hand tills blandningen nått 60-65 grader. Ta av från vattenbad, vispa med elvisp och ha i mortlad saffran mot slutet av vispningen. Marängen är klar när den har svalnat och känns ganska hård och blank (och sluta inte att vispa innan den är det, marängen är lite kinkig på det sättet). Klicka ut marängen på bakplåtspapper, gör så små eller stora bottnar du vill. Och gräddningen (torkningen) är ju lite lurig, det beror ju helt och hållet på bottnarnas storlek. Men jag körde på 100 grader långt ner i ugnen, de ska inte få någon färg och jag gillar när de är lite sega i mitten.

När marängen svalnat helt så klickar man på lite lättvispad grädde och sen är det bara att sätta igång med skåprensning (men välja bara goda och juliga grejer). Apelsin, fikon, tranbär, valnöt, pistagenöt, och russin hade jag på. Man skulle också kunna ha på riven mandelmassa, skumtomtar eller kanske hacka upp resten av innehållet i Aladinasken och slänga över. 
Även detta är ett sätt att ta tillvara på sånt som blivit över. Lomelino inspirerar igen och jag gjorde chokladbräck.

Det här ser ju jätteenkelt ut tänker du, bara att smälta vit choklad och slänga på lite snygga nötter frukter. Riktigt så enkelt är det inte, chokladen behöver ju tempereras för att man ska kunna ta i den så fuska inte utan följ instruktionerna på den här länken.

 Sen är det bara att packa in i cellofan och ge bort!

3 svar på ”Julrester.”

Hej kompis! 🙂
Man blir alltid lika inspirerad av dina inlägg. God fortsättning förresten! Jag hoppas att vi kan ses snart.
Linn

Stängt för kommentering.