Kategorier
Pyssel

Glödlampsvas.

Jag såg såna här fräsiga glödlampsvaser på Pinterest och blev genast sugen på att göra några själv..
Först försökte jag ta reda på om det var ”farligt” att plocka isär en glödlampa, man vet ju aldrig vilka giftiga ämnen eller tungmetaller som gömmer sig. Jag kom inte fram till så mycket men jättemånga andra innan mig har gjort samma sak så det är nog lugnt.. eller?

Eftersom det är glas bör man ju vara väldigt försiktig ändå, till exempel kan man använda handskar och glasögon (eller i alla fall inte ha ansiktet nära lampan när man grejer). När jag håller på med glas och speglar brukar jag ha händerna och det jag grejar med i en papppåse. Då kan man slänga påsen sen och inte vara rädd för att det ligger små glassplitterbitar och dräller (men man måste såklart sopsortera glödlampsinnehållet rätt) .
   Jag klippte upp metallgrejen med en tång, slog försiktigt sönder glasgrejen inuti med en skruvmejsel och pillade ut alla grejer (jag såg efteråt att det finns bättre sätt att göra detta, googla ”light bulb vase” till exempel). Det är lämpligt att skölja ur lampan med vatten, då försvinner det där dimmiga vita.
   Metallkanten vek jag ner med en tång så att det blev snyggare och jämnare. Sen är det typ klart!

3 svar på ”Glödlampsvas.”

Stängt för kommentering.