Kategorier
Pyssel

Cupcakes-skylt.

När man kollar i såna dära inredningsbutiker märker man snabbt att det går inflation i ”shabby chic”-grejer. Och ofta är det nån sliten emalj/plåtskylt med cupcakes på. Jag gjorde en egen tolkning i trä som kanske är lite mer ”shabby kitsch” eller nåt..

Man behöver:


Vitmålad bräda som man sandpapprat lite för att den ska se sliten ut (löjligt, jag vet, men bara gör det).


Cupcakes-blider som man skrivit ut på laserskrivare och sen klipper man ut dem.


Lacklim för bildöverföring (som man köper på Panduro eller annan bra pysselaffär.)


Färgpennor och/eller akrylfärg+pensel


Vaselin 

Man penslar på limmet på bildens framsida och klistrar fast på brädan. Det är viktigt att det inte kommer något lim på bilden baksida för då lossnar den inte. Det är bra att trycka ut alla eventuella bubblor som bildas annars fastnar inte bilden, det är alltså bra att ha en så slät bräda som möjligt.

Efter ett dygns torka så kan man börja skrubba bort baksidan med hjälp av lite vatten och kvar finns då förhoppningsvis en bild. Man får va försiktig så att bilden inte lossnar som den gjorde för mig men det fixar man med lite färg liksom..

Bilderna kan se lite matta ut när man är klar men det fixar man lätt med lite vaselin. För att det ska bli snyggare kan man måla dit lite skuggor.


Egentligen ska det ju stå nåt halvlöjligt med skrivstil  på tavlan också men eftersom sånt inte ligger för mig så skippade jag det..

2 svar på ”Cupcakes-skylt.”

Stängt för kommentering.