Kategorier
Pyssel

Burketiketter.

Jag fick några gamla ransoneringskort av mormor och de är så snygga! Så fina att jag inte har velat ”förstöra” dem och använda till något pyssel… Men jag kom på en grej som jag kunde göra utan att förstöra själva kortet.

Bildöverföring med lacklim har jag gjort några gånger förut och det är verkligen en bra idé! Man hittar alltså ett motiv, i mitt fall ett fotografi av ett ransoneringskort. Sen spegelvände jag bilden i datorn (det är bara nödvändigt om det är text i motivet) och skrev ut på vanligt papper på laserskrivare.

Sen limmar man på bildens ”motivsida” och klistrar fast, se till så att det inte är några luftbubblor och att det inte finns något lim på  bildens baksida. När det har torkat ett dygn så gnuggar man försiktigt bort själva pappret med lite vatten och förhoppningsvis sitter det mesta av motivet kvar. 

Lite färg försvann i kanterna men jag tycker inte att det gör så mycket, det passar ju ganska bra in i stilen liksom.. 

Och här är en annan burketikett. Jag har länge varit sugen på att införskaffa en sån där dymo-märkmaskin och en dag gjorde jag det bara, och det är inget jag ångrar. Det är så snyggt att jag nog kommer att märka upp allt jag äger och har!