Kategorier
Okategoriserade

Bakningseskapader.

Makroner alltså, tydligen så löjligt ”inne” så att jag egentligen inte vill baka några. Men det gjorde jag såklart ändå. Svåårt var det och det blev inte så bra. Den på bilden är en av få snygga så att säga.

Nästa grej som många tydligen bakar är ”cake pops”. Googla så får ni se.. Det är i alla fall typ kak/muffinsmulor som man blandar med nåt kletigt, rullar till bollar eller valfri form, sätter på pinne och doppar i choklad. Jag smulade ner ”Ballerina kladdkaka” för det skulle tydligen vara så väääldigt gott, det var det inte, bara lite. Nästa gång blir det lätt en mjuk kaka som smulas ner. Förutom att det inte var så gott så blev dom riktigt fula därför får dom inte vara i fokus på bilden. För att chokladen ska stelna på ett snyggt sätt så är det bra att sätta ner pinnarna i något så att de står stadigt, kanske en kiwi till exempel.

Jag misslyckades dock inte med alla bakförsök. Choklad-marsipan-torkad fruktgrejen blev riktigt bra! Jag kavlade marsipan tunt. Plastfolie mellan marsipan och kavel är bra.

Jag delade marsipanen i två delar. Smälte choklad och hade på den ena. La på nästa marsipanlager, sen choklad igen och torkad frukt på det.

Det blev inte så mycket så jag fick skära små bitar. Mycket bakning blir det för det vankas kalas!

3 svar på ”Bakningseskapader.”

Stängt för kommentering.