Kategorier
Recept

Baka i ägg.

Jag och Stina gav oss på uppgiften att baka i ägg!

Man blåser alltså ur så många ägg som man vill baka i. I äggets ena ände gör man ett litet hål som man blåser i. I den andra änden gör man ett lite större hål och där kommer ägget ut. Förslagsvis så använder man innehållet till själva bakningen. 
Äggen ska sen sköljas ur så noga man kan och efter det torka. Det är lämpligt att hälla i lite olja i skalen så att inte kakan fastnar så mycket men det var lättare sagt än gjort..

Sen ska man ju fylla äggen med någon sorts smet. Vi gjorde en helt vanlig browniesmet som vi sen hällde i en påse. Vi klippte av hörnet på påsen och fyllde äggen med smet. Fast inte helt fullt, smeten expanderar och man vill ju inte att skalen ska spricka. För att kunna grädda äggen stående i ugnen gjordes små hållare av aluminumfolie som ställdes i en ugnsform, det stora hålet vände vi uppåt.

Det är ju lite lurigt att veta när äggen är klara, man får chansa helt enkelt, men det går ganska fort. Sen knäcker man ju äggen som vanligt och försöker pilla bort skalet. 

Sen är det ju liksom klart för att ätas! Denna småroliga idé hittade jag här.

5 svar på ”Baka i ägg.”

Linnea!
Jag bli alldeles glad av din blogg! Fann den nu och har läst typ ett halvår på en gång…
Fortsätt så! 🙂

//Helena i Arvika 🙂

Hej.
Ville bara säga att din blogg har inspirerat mig massor. Har också provat att baka i ägg idag och bloggat om det, självklart har jag länkat till dig också.

Tack för massor med inspiration!

Stängt för kommentering.