Kategorier
Pyssel

Äggfärgning.

Ibland när jag inte blir helt nöjd med resultatet eller bilderna blir jag osugen på att lägga upp blogginlägg. Den här äggfärgningsidén med slipsar är dock ett lite för roligt inlägg för att stoppas av något halvbra resultat!

Idén med att färga ägg med slipsar av silkestyg florerar ju lite överallt på internetet, bland annat här hos Martha. Hon förklarar ganska bra hur det går till men jag stötte på vissa svårigheter, man ska inte använda en kastrull av metall men det ska ändå koka i ett kärl på nåt sätt. Jag la äggen i en glasskål och hällde på kokande vatten i omgångar. Ett ägg låg i ca.30 min och det andra i ca. 50 min och färgerna blev ganska bleka.

 Jag var lite tveksam till om de här äggen verkligen var lämpliga att äta när de färgats av textilfärger som jag tror kan vara ganska giftiga. Därför blåste jag ur äggen innan och tänkte att det får bli nån slags pynt-ägg.

Lökfärgade ägg däremot känns rätt säkert att äta. Jag tog lökskal, tejpade fast och så några varv gummisnodd på det. Sen är det bara att koka som vanligt (en skvätt vinäger har jag läst att många slänger i, vet inte riktigt vad det ska va bra för men kan tänka mig att färgen blir bättre.)

Som sagt, de ”slipsfärgade” äggen blev lite bleka men det var kul att det funkade lite grann! 

Ett svar på ”Äggfärgning.”

Det här var verkligen en rolig idé! Jag tycker dina ägg blev jättefina! Jag visade just övriga familjen och pappa blev inspirerad av att klippa sönder sina slipsar redan nu! 🙂

Kram Linn.

Stängt för kommentering.